Karriere

Runder & resultater gennem tiden

Tidslinje

Se billeder og læs om mine turneringer og se mine resultater her.

Morten Toft Hansen

Tidslinje

2019
søndag, 13 okt

Royal Trophy 12-13 oktober

Score: 70 (-1) – 70 (-1) – 69 (-2) = Total -4              – Placering 1

Turneringen Royal Trophy er Københavns Golfklubs store Elite turnering, og jeg følte, at det var en god måde at få lukket sæsonen af på. Derfor tog jeg et lille skridt tilbage til amatør turneringerne, hvor professionelle også godt må deltage, for at se om jeg kunne lukke 2019 sæsonen af med en sejr. Spillet var meget tålmodigt og koncentreret alle tre runder, hvor jeg håndtere mange aspekter rigtig fint. Selvom min driver bar præg af, at jeg havde lidt svært ved at komme til en finish i svinget, grundet betændelse i højre storetå formåede jeg at spille den klogt rundt på de rigtige sider af pinden og green for at lave mange nemme pars. Dertil må jeg også indrømme at putteren samtidig bare var brand varm, på greens der stod helt fantastisk ved denne årstid. Sejren blev kørt i hus ved en god kamp ude på banen, hvor jeg minimerede fejlene. Fik afsluttet sæsonen i en samlet score på minus 4 og en sejr på 5 slag, så nu starter et par måneders vintersæson, inden jeg vender stærkt tilbage i slutningen af januar.

torsdag, 10 okt

ECCO Tour Q-School 10-11 oktober

Score: 71 (-1) = Total -1          – Placering T8

Jeg måtte en tur på Rømø for at sikre min kategori til Nordic League for 2020 sæsonen grundet min placering som nummer 86 på Nordic League i denne sæson. Jeg var dog kvalificeret helt til Final Stage, så jeg kunne springe first stage over. Turneringen var ment som en 36-hullers turnering over to dage, men regnvejret op til og under pressede banen til det yderste, så efter en solid første runde i minus én, så måtte banen give op for vandet og var derfor ikke spilbar til anden runde. Så resultatet fra første runde, var også det endelige resultat. Det resulterer i at jeg får en kategori 7 til 2020 sæsonen, som sikrer mig turneringsadgang til alle Nordic League turneringer i næste sæson.

Royal Trophy 12-13 oktober

onsdag, 02 okt

Race to Himmerland 2-4 oktober

Score: 68 (-4) – 75 (+2) = Total -2                   – Placering MC

Turneringen i Himmerland var årets sidste regulære turnering. Målet for min ”korte” sæson som professionel var at slutte i Top 75 på Nordic League for at undgå at skulle spille ECCO Tour Q-school på Rømø. For at komme inden for Top 75 regnede jeg med, at skulle bruge en Top 8 placering. Ikke en umulig opgave, da jeg følte spillet var det rigtige sted for at lave mange birdies. I første runde gik jeg -4 på Garia banen, som klart er den nemmeste af banerne i Himmerland. Det var endda en ærgerlig -4, da jeg på hul 13 har en hulkant for at komme til -5, og derefter får en ”flyer” i mit 2. Slag på hul 14, som springer uheldigt out of bounds, og jeg derefter kommer til -3, derudover gik jeg misbrugt en kort chance på 18 for i det mindste at komme rundt i -5 og give mig selv et bedre udgangspunkt. På 2. Runde skulle jeg så prøve kræfter med Made in Denmark banen, og det møde var ikke den store succes. Jeg misser 5. Greens på runden, og alle 5 koster bogey, en mildest talt elendig shortgame præstation. Jeg formår at brænde 4 puts inden for 2 meter på de sidste 6 huller for at misse cuttet med 1 slag. Et resultat som skuffer, da mit spil er til mere end resultatet viser, men samtidig giver det bare en større tro på at tingene er tættere på at være der til den store præstation. Med det resultat må jeg også bare erkende, at jeg skal samle mig selv lidt op inden jeg spiller Final Stage på ECCO Tour Q-school på Rømø ugen efter. Målet er at slutte sæsonen rigtig godt af, og få den kategori jeg skal bruge for at få lidt ro på til starten af 2020 sæsonen.

onsdag, 25 sep

Lindbytvätten Masters – Ekerum Resort 25-27 September

Score: 69 (-3) – 73 (+1) – 69 (-3) = Total -5           Placering T24

Turneringen på Ekerum Resort var klart min bedste ballstriking turnering i 2019 sæsonen. Driver var det bedste den har været i flere år efter hårdt arbejde med min træner Oskar Almlund, og approach spillet var skarpere end det længe havde været. Derfor var resultatet end smule frustrerende efter henholdsvis 15, 18 og 17 greens i regulation i løbet af de tre runder. Første runde var der positive tegn med putteren, hvor jeg var rigtig skarp indenfor 3 meter og ikke fik slået bolden helt så tæt på. Men på anden runde var der godt nok nat og dag til forskel i performance med putteren, hvor intet røg i, og jeg med hele 39 puts kommer rundt i +1, hvilket vidner om en skarp ballstriking. Tredje runde fik jeg sammensat en solid runde, hvor eneste problem bare var, at jeg ikke fik udnyttet de store chancer jeg gav mig selv, men overordnet var rigtig tilfreds med runden, da betingelserne på tredjedagen ikke var helt ligeså nemme som de to første.

onsdag, 18 sep

Willis Towers Watson Masters 18-20 september

Score: 74 (+2) – 78 (+6) = Total +8             Placering MC

Willis Masters i Kokkedal blev en kortere fornøjelse end planlagt fra min side. En decideret frossen putter var årsagen til det ikke blev til et klaret cut. Laver to store fejl i mit lange spil, som koster 3 slag, men derudover var det bare evnen til at få bolden i hul der kostede en del slag. Golf er og kan være et frustrerende spil når et put på en meter er en større udfordring end et drive på 270 meter, men ikke nok med det havde jeg stadig chancen for at klare cuttet med 4 huller igen skulle jeg nemlig ”bare” bruge 4 pars for at få en mulighed fredag morgen for at spille mig frem. På hul 15 har en 4 meter for birdie som giver bogey, derefter har jeg en 1,5 meter på hul 16 for birdie, hvor jeg bliver ramt af en golfmæssig blokade og 4-putter (ja du læste rigtigt) for en dobbelt bogey. Derfra skulle jeg bare have runden overstået og i gang med weekend arbejdet inden Ekerum ugen efter.

onsdag, 11 sep

ECCO TOUR PRO AM – Great Northern 11-12 September

Score: 67 (-5) – Placering 2

Det var egentlig planen at jeg skulle have en fri uge i denne uge, men i stedet fik jeg mandag en invitation til Pro-am turneringen The Hurdle, som blev spillet i Søllerød, og havde samtidig en rigtig fin fornemmelse for min ballstriking, så tænkte også at jeg ville give Great Northern en chance i denne uge. Det var første gang jeg spillede banen på denne én dags ECCO Tour turnering, som samtidig var en pro-am, så jeg havde selskab af tre amatører på runden. En bold i vandet på hul 18 (mit hul 15) viste sig senere hen at være lidt dyr for det samlede regnskab, men i scoren -5 skulle jeg i omspil med den førende på Nordic League Christopher Sahlstrøm. Der skulle 8 huller til før jeg desværre måtte lade mig besejre, selvom jeg havde en god chance på både 2. Og 5. Omspilshul. Dog var det en bold i vandet på mit 8. Omspilshul, der kostede mig sejren. Alt i alt er jeg stadig rigtig tilfreds med resultatet.

onsdag, 04 sep

SM Match 4-8 september

Score: Taber 5/4 i første runde til Christopher Feldborg Nielsen

SM Match var en rigtig god mulighed for at skrabe lidt ekstra point sammen til Nordic League, da turneringen blev spillet som hulspils format. ”Uheldigvis” trak jeg Christopher Feldborg i første hulspils runde. En spiller der sidste år spillede Challenge Tour og forrige år smadrede Nordic League og vandt denne. Derfor havde jeg på papiret ryggen mod muren fra start, men jeg havde egentlig en fin tro på at jeg sagtens kunne slå ham på dagen. På dagen var der bare ikke råd til små fejl og dem kom der et par stykker af, samtidig med at Christopher spillede solidt og fejlfrit, og med birdie på 12, 13 og 14 lukkede han lige pludselig matchen med 5/4, også var der lige pludselig lidt længere hjem fra Stockholm.

onsdag, 28 aug

Timberwise Finnish Open 28-30 August

Score: 70 (-2) – 74 (+2) – 80 (+8) = Total +8           – Placering T46

Finnish Open spillede i år på Alastaro Golf i Finland. Banen var absolut verdensklasse layout ude i den finske skov med smalle fairways og på papiret en lang bane som målte 6700m. Mit spil var rigtig fint i første runde, hvor jeg fik kæmpet mig tilbage til -2 efter at være +3 efter 5 huller. Den grundlæggende fortælling fra turneringen var dog, at jeg var en smule uskarp fra tee som man bare bliver straffet for på den bane, samt en iskold putter, som skyldes en kombination af virkelig dårlige greens og en mistet tro på at tingene ville lykkes. Derfor resulterede det også i en mindre nedsmeltning den sidste dag, hvor at det uanset hvad jeg prøvede bare gik galt. Så det er tilbage til træningsbanen og få nogle flere gentagelser ind på teknikken.

onsdag, 21 aug

Esbjerg Open 21-23 August

Score: 71 (par) – 77 (+6) – 70 (-1) = Total +5           – Placering T9

Esbjerg leverede endnu engang en bane i verdensklasse, hvor der virkelig var skruet op for sværhedsgraden med vind, lyng og lyn hurtige greens. Banens sværhedsgrad er meget godt bevist i scoren, da det kun var vinderen af turneringen der formåede at være under par. Jeg er utrolig glad for, at jeg får hentet min første top 10 placering som professionel, selvom spillet i 2 runde godt nok ikke var tilstede. Jeg formår virkelig at holde momentum med en god putter og en stærk mental indsats, som også gør at jeg formår at komme ind i top 10 selvom mit lange spil under præsterede lidt.

torsdag, 15 aug

Kristianstad Åhus Pro/AM 15-17 August

Score: 70 (par) – 75 (+5) – 75 (+5) = Total +10         – Placering T41

Årets ”major” på Nordic League kan man også kalde turneringen. Det var igen lige ved og næsten spillemæssigt, hvor der var rigtig mange gode takter, dog formåede jeg ikke at holde momentum til fulde i løbet af ugen og selvom jeg åbnede med en runde i par og delt 7 efter førstedagen kæmpede jeg lidt med at holde sammen på scoren for at holde mig oppe på leaderboardet. Banen krævede at man var der 110% på ballstrikingen, da Kristianstads i forvejen er en lang bane havde arrangørerne også krydret den med at vi spillede to af par 5 hullerne som par 4 huller i stedet. Så selvom jeg føler at jeg fik underpræsteret på mere eller mindre alle facetter af spillet, hæfter jeg mig ved at jeg alligevel fik skabt et lille resultat at tage med hjem og videre til næste turnering.

onsdag, 07 aug

Landeryd Masters 7-9 august 2019

Score: 77 (+5) – 70 (-2) = Total +3  –  Placering MC

Landeryd Masters blev en lidt kortere fornøjelse end det skulle have været. Spiller mig selv helt ud i 1. Runde, hvor ingen af delene i spillet fungerede. Alt var bare lidt under niveau og det kunne mærkes på scoren. Mentalt kæmpede jeg alt jeg kunne for at finde en løsning på banen, men uanset hvad jeg prøvede på så udeblev løsningen, og det endte i stedet med en kamp mod mig selv end banen. Derfor syntes jeg også scoren stak lidt af, og mere end den burde, hvilket er en læring der er god for mig. Håndterede mig selv rigtig fint på banen, og tog alt det gode med ind til 2. Runde, hvor spillet føltes som meget det samme som dagen forinden, men scoren viste lidt noget andet. Viser lidt at følelsen for ens spil sjældent hænger sammen med ens score eller forventning til score.

fredag, 02 aug

Bråviken Open 2-4 august 2019

Score: 71 (-1) – 67 (-5) – 67 (-5) = Total -11    – Placering T34

Bråviken var meget speciel på mange punkter. Banen stod virkelig godt med gode greens og fine fairways, samt vejret virkelig viste sig fra sin pæne side. Derfor skulle der virkelig lave scores til i denne uge og det kunne ses. Mine -11 rakte kun til en delt 34 plads, og med et omspil i 23 under par skulle der endnu mere stor spil til. Min for 9 på første runde hed +1 og det er lidt den der ødelægger momentum for mig i denne uge, men jeg er overordnet rigtig tilfreds med turneringen. Samtidig fik jeg brudt en anden lille mental barriere, som har været mit mål længe. Nemlig at bryde -10 i total score for en turnering. Nu er det gjort, så tror på det kommer igen i næste måske, hvem ved?.

tirsdag, 23 jul

Borre Open 23-25 Juli 2019

Score: 73 (par) – 72 (-1) – 72 (-1) = Total -2 – Placering T42

Min første pro turnering foregik i Norge på Borre Golf. I alt en rigtig fed oplevelse og i modsætning til en amatør tilværelse, så tæller hvert et slag virkelig i professionel golf, og det kunne jeg også mærke. Det er en følelse og tankegang der passer mig bedre i og med der altid ligger noget momentum derude der er vigtig at få fat i, om man så er nummer 70 eller 1 i feltet. På den måde var det også med en god følelse at jeg fik spillet 3 solide runder på scoren og vist en god udgave af mig selv på banen.

2018
torsdag, 06 sep

Turkish Amateur 2018

Nr. 6 i Turkish Amateur 2018

fredag, 06 jul

DIAC 2018

Nr. 4 DIAC 2018

søndag, 10 jun

Swedish Golf Tour – PGA Championship 2018

Swedish Golf Tour – PGA Championship 2018

Vinder på Swedish Golf Tour – PGA Championship 2018

Swedish Golf Tour – Österlen

Spillet havde været rigtig godt i ugerne op til med en 20 plads til French AM to uger forinden, samt en 13 plads ved ECCO Tour turneringen i Silkeborg Ry ugen forinden. Derfor var der også lidt terpet for energi, så forventningerne var ikke store indtil ugen.

Førstedagen endte med en runde i -1, hvilket jeg var rigtig tilfreds med og det gav et godt udgangspunkt indtil de kommende runder. På anden runde var jeg så heldig at mine forældre kom over for at støtte mig, og med en starttid i sidste bold var det rart at have min far på baggen. Spillet i anden runde var mildest talt fejlfrit og var rundt i -6 hvilket gav mig en føring indtil sidste dagen.

Det var første gang jeg var i en førerbold i en Nordic League turnering, og der var derfor rigtig mange nerver indtil runden. Jeg følte dog en stor selvsikkerhed og tryghed i spillet, hvor jeg også kom rigtig godt fra start på finalerunden og hurtigt et par slag foran nærmeste konkurrenter. Derfra var det solid ballstriking med masser af fairways og greens i regulation der gjorde at jeg kunne gå ned af hul 18 med en 3-slags føring. Trods de 3 slag var jeg glad for at hul 18 på Djupadal banen i Österlen har en ca. 50 meter bred fairway. Da jeg til sidst kunne 2 putte fra 4 meters afstand og dermed vinde med 2 slag var det hele lidt surrealistisk. Havde på ingen måde forventet sådan et resultat da jeg kom ind til denne uge, men det beviste at jeg som amatør kunne være med på første pro niveau.

2017
lørdag, 06 maj

Hillerød Pokalen 2017

Vinder Hillerød Pokalen 2017

tirsdag, 21 mar

French Amateur 2017

Nr. 4 French Amateur 2017

2016
torsdag, 18 aug

Furesø Pokalen 2016

Vinder Furesø Pokalen 2016

lørdag, 06 aug

Mark Simpsons Invitational (College)

Nr. 3 Mark Simpsons Invitational (College)